Какво трябва да знаем за сауната и Какъв ефект има тя?

Сауната се е утвърдила като като метод за алтернативно лечение и профилактика. Доказано е, че редовното ползване на сауна, повишава имунитета и може да предотврати разболяване при хора, които имат начални симптоми на настинка или грип. Един от големите ефекти на сауната  върху организма е сауна ефекта на детоксикация.

При добро здраве може да посещавате сауната по-често. Може да започнете с кратки серии от 3-4 минути. Постепенно увеличавайте продължителността. Влажността на въздуха може да се регулира – сипвайки вода върху камъните в сауната. При по-висока влажност се наблюдава по-обилно потене.

Какъв е ефектът от сауната? Сауната понижава кръвното налягане. Подобрява се тонусът и жизнеността на тялото. Сауната е подходяща при мускулни болки. Кожата става по-чиста и по-гладка. Топене на мазнини? Отговорът е – НЕ! След сауна наистина сте по-леки, но това се дължи на загубата на течности, а не на загуба на мазнини. Не се препоръчва ползването на сауна ако имате отворена рана или ако имате температура.

Ако имате нужда да се откъснете от натовареното си ежедневие, се отдайте на една отпускаща сауна за един по-здрав и красив вид.

Сауна                                - 10 лв. /60 мин./

Сауна за двама              - 16 лв. /60 мин./

Кърпа                               -  2 лв.

Чехли                               -  2 лв.

Кърпа,чехли,душ гел    -  5 лв.